Uwe

Forum Replies Created

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • in reply to: Cannot connect to Eggbot from inkscape #28936
    Uwe
    Participant

    Well,

    it turns out that this is the correct forum.
    So I have an Eggbot Board from JJROBOTS VBersion 1
    There is nothing installed so far.
    If I plug in the USB port. the blue LED on the ESP is flashing one time.
    I have found out that there is that EBBUpgraderGUI_v270 Software.
    I cannot connect to the board.
    Errormessage is saying:

    Building a list of COM ports …
    Found the following ports:

    COM5
    Testing port … no EBB found
    Testing port COM5 … no EBB found
    Click Exit (or click Start Upgrade again to update more EBBs)

    There is no other program running which is occupying the USB port.
    Do I need to equip the board with the driver Hardware first?

    in reply to: Cannot connect to Eggbot from inkscape #28932
    Uwe
    Participant

    Thanx for your effort.
    I lately found out that I am a stupid person who posted the question on the wrong forum.

    Cheers
    Uwe

    in reply to: Cannot connect to Eggbot from inkscape #28930
    Uwe
    Participant

    BN: Arduino Zero (Native USB Port)
    VID: 2341
    PID: 804d
    SN: 734DB5705150474746202020FF0C2741

    in reply to: Cannot connect to Eggbot from inkscape #28928
    Uwe
    Participant

    Yes – Just checking if the USB connection to the board is working

    in reply to: Cannot connect to Eggbot from inkscape #28926
    Uwe
    Participant

    Sorry to be not precise.

    After installing the newest incscape version, it ssems that the usb connection to the eggbot boat is not working.

    I gett in inkscape the errormessage:

    Failed to connect to EggBot. :(

    My next step is to start the adruino ide, where I can connect to the board, as an Arudino ZERO – Native USB Port.

    My assumption is now that the PC software is working.
    I can see that the USB connection is working, because I get the Serial Nuimber of the board back at a connection test.

    Next thing in line is the board itself.
    As power is connected properly, I assume that the program on the board is missing.

    in reply to: Cannot connect to Eggbot from inkscape #28923
    Uwe
    Participant

    OK,

    have installed 1.02 of inkscape.
    PC seems working.

    But I get an errormessage, saying:

    Failed to connect to EggBot. :(

    On the Arduino IDE I get the connect to the board.
    Maybe I need to load the eggbot sketch onto the board?
    But I cannot find an INO file to load.

    Cheers
    Uwe

    • This reply was modified 3 years ago by Uwe.
    in reply to: Cannot connect to Eggbot from inkscape #28921
    Uwe
    Participant

    Inkscape 0.92, installed on Windows 10 Pro.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)